2011.12.18.
23:13

Írta: Balduin

Minden ideköt?

Gondolom sokan látták már az alábbi videót:

 

 

Miután megnéztük, miután lenyugodtunk és túltettük magunkat olyan rögtön felmerülő "demagógpopulista" kérdéseken, mint pl. "Erre bezzeg van pénz?", "Kinek a kije csinálta és mennyiért?" - nézzünk kicsit a dolgok mélyére. Hogy miért arcátlanság egy ilyen videót most 2011 decemberében az emberek arcába tolni. Vagy ha megfordítom a kérdést: miért van az, hogy a kisfilmben szereplő fiataloknak nincs pénzük rendes ágyra, Karácsonyfát csak rajzolni tudni, de venni nem, hogy elkeseredésükben isznak és veszekednek. [Az pedig inkább már az epic fail kategória, hogy a nagy jobbközép-keresztény-konzervatív kormány feltehetőleg egy, a homoszexuálisok házasodási egyenjogúságáért készített videót koppintott]

Pl. engem mi köt Magyarországhoz? (nem sorrendben)

- család (szüleim, testvéreim, unokaöcsik és hugik)

- barátok

- az "Itt élned, halnod kell" egyre nehezebben tartható parancsa

- a dédapám telke, a világ közepe

- Magyarország mint olyan, Magyarország a hazám

 

Ezek is elég erős érvek, csak sem kenyeret, sem tejet nem kapok érte a boltban, sem egzisztenciám nem lesz belőle, sem családot nem tudok rá alapítani (a telket pedig nem adjuk el, ezt még fel sem merülhet). Jelen sorokat is Bécsből írom, ami persze "magyar falu", tulajdonképpen csak tévedésből lett Ausztria része és fővárosa, de azért lássuk be a havi X euróból még mindig vidámabban élek meg, mint az otthoni részállásból, amiből kb. két sárga csekket ha be tudnék fizetni. És bár februárban hátrahagyom ismét szeretett Bécsemet, már most azon agyalok, hol és hogyan lehetne folytatni, jelen esetben Németország merül fel. És ha még csak bennem merülne fel. De ahogy előző két posztomban is utaltam rá, egyre több területen totális szétesettség és bénultság jelentkezik, a magasan kvalifikált orvosoktól a jó szakmunkásokon keresztül a manikűrös lányokig egyre többen és egyre komolyabban gondolkoznak a Hegyeshalom irányában való távozáson, sőt már nem is csak gondolkoznak rajta. Elég csak megnézni külföldi, németországi, ausztriai, angliai magyarok által látogatott fórumokat.

A teljes politikai elit csődje ez, de természetesen a mindenkori kormányon a legnagyobb felelősség. Nem tudom öt évvel ezelőtt Gyurcsány idején milyen volt a közhangulat ilyen téren, mert akkor még a boldog egyetemista éveket éltem, bár Gyurcsányt az én szememben sosem fogja semmi rehabilitálni (aki a saját népe kardlapoztatására, lövetésére vetemedik, azt nem tudom milyen kategóriába sorolni, az egysejtűeket, az amőbákat sem szeretném megsérteni). De Bajnai rövid regnálása már egyre több ember szemében kezd felértékelődni. Volt még egy körülbelül kiszámítható jogbiztonság, egy nehéz, de mégis követhető gazdaságpolitika. Ma ezekről semmilyen formában nem beszélhetünk, csak a csapongást, a bizonytalanságot, a konkrét célok teljes hiányát láthatjuk csak. Az pedig tényleg csak a nemzet és az ország tragédiája, hogy se közel, de távol sincs egy olyan körvonalazódó csoport, egyén, aki minimális hitelességet, kompetenciát tudna felmutatni, aki értelmes, elérhető célokat, ahhoz vezető világos menetrendet volna legalább részben felmutatni. Az pedig csak a tragédia csúcsa, hogy mindeközben egyre többen hagyják el az országot, és viszik magukkal a megszerzett értékes tudásukat, tehetségüket, tenni és munkálkodni akarásukat. Mert egyre kevésbé köti őket bármi is ide.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet magyarország reform kivándorlás elvándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://valamiut.blog.hu/api/trackback/id/tr143474339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása